به گزارش راهبرد معاصر رابرت مورفی، نویسنده اصلی این تحقیق، اظهار کرد که افسردگی، افراد را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند طیف وسیعی از تأثیرات را در زندگی آنان داشته باشد. مطالعه ما با بررسی تعدادی از عوامل از جمله علائم شرکتکنندگان، انتخابهای زندگی و استفاده از داروهای ضد افسردگی، تصویر گستردهای از افسردگی و ارتباط آن با خطر سکته مغزی را ارائه میدهد.
نتایج نشان میدهد که علائم افسردگی با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط و این خطر در گروههای سنی مختلف و در سراسر جهان مشابه است.
پس بررسی عوامل خطر، از جمله سن، جنس، تحصیلات، فعالیت بدنی و عوامل مختلف سبک زندگی، کارشناسان دریافتند افرادی که علائم افسردگی قبل از سکته مغزی را تجربه کردند، در مقایسه با افرادی که علائمی نداشتند، ۴۶ درصد در معرض افزایش خطر سکته مغزی قرار گرفتند.
نتایج بررسی نشان داد که سکته مغزی متناسب با تعداد علائم افسردگی شرکتکنندگان افزایش مییابد. برای مثال، شرکتکنندگانی که سه تا چهار علامت و آنهایی که یک یا دو علامت را گزارش کردند، به ترتیب ۵۸ و ۳۵ درصد در مقایسه با آنهایی که چنین علائمی نداشتند، در معرض خطر بیشتری بودند.
علاوه بر این، اگرچه به نظر نمیرسد شرکتکنندگانی که علائم افسردگی داشتند، بیشتر دچار سکتههای مغزی شدیدتر شوند، اما احتمال بیشتری داشت که یک ماه پس از سکته، نتایج عملکردی بدتری را نسبت به افراد بدون علائم تجربه کنند.
این تحلیلها نشان میدهند که شناسایی و مدیریت مؤثر افسردگی نیز ممکن است با کاهش خطر سکته مغزی همراه باشد، اگرچه بهطور قطعی درست نیست.این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است./باشگاه خبرنگاران جوان